نامه سرگشاده بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی(ره) به دکتر علی اصغر پیوندی ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیرامون موضوع عفاف،حجاب و پوشش حرفه ای در محیط آموزشی دانشگاه و بیمارستان های تابعه
“بسم الله الرحمن الرحیم”
خدایا تو خود شاهد باش که برای اجرای احکام اسلامی و با نیت نهی از منکر و تذکری چندین باره به مسئولان، به پا خاسته ایم و مقصودمان توجه به “بند میم وصیت نامه امام روح الله” است و تنها اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری را در برخورد با مسائل ضد فرهنگی جامعه از مسئولین مطالبه می کنیم؛
چه این که یقین داریم:
وَ لتَکُن مِنکُم اُمَّه یَدعُونَ اِلَی الخَیرِ وَ یَامُرُونَ بِالمَعرُوفِ وَ یَنهَونَ عَنِ المُنکَرِ وَ اُولَئِکَ هُمُ المُفلِحُون (آل عمران/۱۰۴)
جناب آقای دکتر علی اصغر پیوندی
ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (ره)
و رییس محترم شورای فرهنگی دانشگاه
سلام علیکم؛
امروز برای شما دردنامه ای می نویسیم و می خواهیم این جمع، که اندیشه خود را وامدار اندیشه خمینی کبیر می داند نه سیاه نما بپندارید و نه واپسگرا؛ و نه این كه متهم کنید ما را به سیاسی کاری در فضای سیاست زده دانشگاه. قول به شرافت می دهیم که نه از حب و نه از بغض که از سر دلسوزی برای اسلام و انقلاب بگوییم.
با گذشت تنها سی و اندی سال از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از تحمل رنج های بی دریغ و دردهای فراوان مردمان این مرزهای پر شهید برای وصول به آرمانهای اسلامی، به حق شایسته نبود در مکانی همچون دانشگاه که نماد فرهنگ متعالی یک کشور است و به فرموده حضرت امام (ره) باید مبدأ تحولات جامعه و کارخانه انسان سازی باشد، این چنین شاهد پایمال شدن، کج دهنی و بی حرمتی عده ای هر چند اندک به اعتقادات دینی مان و از آن ناگوارتر، عبور بی توجه مسئولان از کنار آن باشیم.
متأسفانه با وجود اهمیت فراوان موضوع پوشش در فضای دانشگاه و تاکید فراوان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بر این موضوع، شاهد کم توجهی و بعضاً بی توجهی مسئولان و متولیان فرهنگی و آموزشی دانشگاه و دانشکده ها در این خصوص هستیم و متأسفانه در بعضی از موارد شاهد برگزاری برنامه ها و مراسم هایی با حمایت و رهبری معاونت “به ظاهر” فرهنگی بعضی از دانشکده ها هستیم که نه تنها جنبه دینی و فرهنگی نداشته بلکه موجب اثرات ضد فرهنگی هم در فضای دانشکده شده است که اگر نیاز باشد دقیق تر به اطلاع جنابعالی خواهیم رساند.
مع الاسف هم اینک فضای دانشگاه که باید محیطی سالم، مناسب و مساعد برای رشد علمی و اعتقادی باشد آن چیزی نیست که از یک دانشگاه در یک کشور اسلامی انتظار می رود. از دیگر سو تسامح و تساهل مسئولان امر، به حدی رسیده که عده ای از دانشجویان، دانشگاه را تبدیل به جولانگاه مد و ظاهر پرستی خود نموده و فضای عمومی دانشکده ها را با حریم خصوصی خود و یا حتی با جایی دیگر! اشتباه گرفته و دست به هر کاری می زنند که در بعضی موارد زبان هم از بیان آن شرم می کند. آیا با این وضع، دانشگاه می تواند جایگاه انسان سازی باشد؟! آیا با این وضع اسف بار پوشش در بعضی از دانشکده هایی که ادعای برتری آموزشی و علمی را در کشور دارند، می توان انتظار داشت خروجی این مجموعه دانشجویی باشد که بتواند اهداف نظام اسلامی را محقق سازد؟!!
جناب آقای رییس!
هم ما و هم جنابعالی خوب می دانیم که از این دست نامه ها زیاد نوشته شده و با توجه به شناختی که از حضرتعالی داریم می دانیم که موضوع عفاف و حجاب از دغدغه های جنابعالی نیز هست؛ اما چرا با وجود قوانین روشن در این موضوع و با وجود گذشت سال ها از تصویب آن در شورای فرهنگی دانشگاه، وزارتخانه(مصوبه مورخ 15/05/91 شورای فرهنگی وزارت) و شورای عالی انقلاب فرهنگی (مصوبه 198مورخه18/03/89 ) هنوز بسیاری از متولیان امر از جمله معاونین فرهنگی و آموزشی جنابعالی در دانشگاه ( که از مجریان اصلی قانون حجاب و عفاف هستند) و سایر دست اندرکاران موضوع پوشش در دانشگاه (که بعضا هیچ گونه دید فرهنگی به موضوع پوشش حرفه ای و حجاب ندارند) هنوز اقدامی عملی و تاثیر گذار برای محقق کردن این مهم انجام نداده اند؟!
جناب آقای رییس!
دانشجویان متدین و دغدغه مند دانشگاه از این جریان فاسد، خون دل می خورند و از لوث شدن ارزش ها در حیرت و شگفتی اند. چرا صدایی که به اعتراض از سینه های دردمند گروهی برخاسته را کسی نمی شنود؟؟
در این خصوص برای چندمین بار از شما و دیگر دست اندرکاران می خواهیم نگاهی دغدغه مندانه و مسئولانه به موضوع حجاب و پوشش حرفه ای داشته و با برنامه ای دقیق و مدون (هرچند تا کنون برنامه های عملی و کاربردی فراوانی از سوی تشکل های دغدغه مند دانشگاه در جلسات شورای فرهنگی، درباره موضوع پوشش حرفه ای ارائه گردیده و با بی میلی مسئولان روبرو شده است) و به دور از اقدامات احساسی و غیر مسئولانه، برای حل این معضل اساسی در دانشگاهی كه مزین به نام شهید بزرگوار انقلاب اسلامی است، اقدام نمایید.
در خاتمه، این کلام معمار کبیر انقلاب را به متولیان امر گوشزد می کنیم که: “اگر دانشگاه را سست بگيريم و از دست برود، همه چيزمان از دستمان رفته است.” (صحيفه نور، جلد ۸، صفحه ۱۴۱)
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی(ره)