اولین نشست تخصصی نظام سلامت با حضور نمایندگان ستاد رئیسی و روحانی

اولین نشست تخصصی نظام سلامت با حضور نمایندگان ستاد رئیسی و روحانی


عصر زوز شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۹۶ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشست تخصصی نظام سلامت با حضور قناعتی نماینده حجت الاسلام رئیسیکاندیدای انتخابات ریاست جمهوری و رئیس کرمی نماینده روحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.

 

در این نشست قناعتی سخنان خود را با اشاره به تاریخچه نظام سلامت شروع کرد و گفت: تاریخچه نظام سلامت را که بررسی کنیم متوجه نقاط مثبت و منفی آن چه در بعد انقلاب چه قبل انقلاب می شویم یکی از نقاط منفی قبل از انقلاب وجود پزشکان خارجی بود خوشبختانه پس از انقلاب جمهوری اسلامی ایران فعالیت های خوبی انجام شد و میزان مرگ و میرها در مادر و نوزادان کاهش پیدا کرد ولی در براورد دولت ها دیده می شود که وزارت بهداشت همواره وزیر محور بوده نه برنامه محور این مسئله به قدری ادامه پیدا کرد که مقام معظم رهبری فرمودند باید مسئولین چاره ای بیندیشند تا بیمار به جز بیماری مشکل بیمار و دغدغه آن را نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت کپی برداری از طرح ترکیه بود گفت: قسمتی از این طرح برای امریکا تحت عنوان Obama-care بود ولی با این حال باید به این قضیه اشاره کرد که بودجه نمی تواند مشکل سلامت را حل کند بعد شروع طرح با مشکلات زیادی مواجه شدیم چرا که بنا بود ابتدا این طرح به صورت پایلوت اجرا شود لذا اصلاح نظام بیمه ای انجام نشد و راهنمای راهی وجود نداشت.

قناعتی در ادامه بیان داشت: از ۱۹ هزار میلیارد تومان به ۵۸ هزار میلیارد تومان بودجه سلامت افزایش پیدا کرده ولی با این وجود در بخش هایی نظیر سرپایی پیشرفت نداشتیم و تعرفه ها دو و نیم برابر شده است.

نماینده حجت الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه منتقدین طرح تحول سلامت از هر دو جناح بودند گفت: در مجلس افرادی نظیر پزشکیان، لنکرانی و طریقت به این مسئله معترض بودند.

وی در ادامه با اشاره به کارایی بیمارستان ها گفت: متاسفانه این دقت های لازم در کار بیمارستان ها وجود ندارد و حتی در دزفول برای بیمارستانی دستگاه ام آر آی خریداری کردند که پزشکان آنجا اذعان داشتند این دستگاه بی دلیل آنجا نصب شده است.

قناعتی در ادامه تاکید کرد: در خصوص آینده طرح سلامت پزشکیان، نماینده مجلس گفته است که طرح تحول سلامت آرامش قبل از طوفان می باشد و این طرح در جایی از ریل خود خارج شده است. من به این قضیه تا این حد بدبین نیستم ولی این مسئله مشخص است که طرح تحول سلامت در مسیر درستی پیش نمی رود.

وی در ادامه بیان داشت: به واسطه انجام این طرح افت آموزش و پرورش رخ داد و به لحاظ شاخص های پژوهشی و آموزشی آنقدر فشار طرح تحول سلامت زیاد بود که از روال مناسب خارج شد، در دولت یازدهم فرد محوری و گروه محوری قالب شده و روند برنامه محوری را تحت تاثیر قرار داده است. مدت‌هاست از بودجه مالی وزارت بهداشت و گردش مالی آن خبر نداریم. شایسته نیست که افراد به دنبال منافع خودشان باشند.

قناعتی در ادامه تاکید کرد: گزارش انضباطی داشتیم که در یکی از بیمارستان ها دستیار ارتوپد موقع تحویل بیمار اسم های حیوانی بر روی بیماران می گذارد، ما به کجا رسیده ایم و از اخلاق فاصله گرفته ایم.

نماینده حجت الاسلام رئیسی با اشاره به بداخلاقی در مناظره گفت: در مناظره ها کاری کردند که احساس کردیم اخلاق قربانی شد و خیلی از مواضع دینی، اخلاقی و الهی دور شدیم.

وی با اشاره به کلیپ مستند راه قریب که به عنوان سوال در این مناظره به نمایش گذاشته شد گفت: دوستانی که در مسیر پزشکی قرار دارند شاهد این مطلب هستند که افت اخلاق به یک پدیده عادی تبدیل شده اما باید به عنوان یک آسیب اجتماعی آن را بررسی کنیم.

قناعتی ادامه داد: بسیاری از سازمان ها مثل تامین اجتماعی ارائه خدمت می کنند اما این درست نیست که ارائه کننده خدمت با منبع آن یکی باشد.

نماینده حجت الاسلام رئیسی با اشاره به جریان ۸۸ گفت: جریان ۸۸ فاجعه بزرگی بود که بیشتر از جنگ به ما خسارت وارد کرد و بعضی انسان های بزرگ که سابقه درخشانی داشتند با یک اشتباه فاجعه بزرگی را رقم زدند و این مسئله را هرگز نباید فراموش کنیم.

وی با تاکید براینکه نظام سلامت ما باید برنامه محور باشد گفت: ما باید یک برنامه ۲۵ ساله تنظیم کنیم تا همه دولت ها براساس آن حرکت کنند با طرح تحول سلامت جراحی بزرگی شد و بهترین و منطقی ترین راه این است که نظام سلامت را براساس همین طرح تحول سلامت جلو ببریم اما باید در آن تغییراتی ایجاد کرد.

قناعتی به تشریح عوامل برطرف کننده نواقص طرح سلامت اشاره کرد و گفت: توقف افزایش نابه جای هزینه های ایجاد شده، برطرف کردن بی عدالتی ها، توجه به نظام دارویی براساس راهنمای راه از جمله عواملی است که می تواند مشکلات طرح تحول سلامت را برطرف کند.

نماینده حجت الاسلام رئیسی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی بنا بود که ۱۴ هزار میلیارد تومان هزینه کند اما در حال حاضر ۱۹ هزار میلیارد هزینه کرده و این مقدار زیاد را از بودجه بازنشسته ها تامین کرده به همین دلیل است که اصلاح جدی طرح تحول سلامت به خصوص تامین منابع مالی باید مد نظر قرار گیرد.

در ادامه رئیس کرمی، نماینده روحانی گفت: کاش صدا و سیما نشست های تخصصی در این گونه مسائل را توسط نمایندگان کاندیداها برگزار می کرد ما اعلام آمادگی برای این کار کرده بودیم اما متاسفانه محقق نشد در قانون اساسی تامین خدمات بهداشتی درمانی رایگان و مناسب و ارزان براساس سطوح ارائه خدمت وجود دارد در ابتدای دولت یازدهم شرایط نامناسبی وجود داشت و پرداختی ها از طریق مردم در بیمارستان های دولتی افزایش یافته بود یک اقدام مثبت و به جا اولویت قرار دادن بحث سلامت بود.

وی افزود: یکی از محورهای دولت یازدهم مباحث مربوط به سلامت بود که در سه اولویت اول دولت قرار گرفت و به دنبال آن تامین اعتبارات انجام شد.

رئیس کرمی ادامه داد: در بحث بهداشت تکمیل شبکه بهداشت و درمان و تکمیل پایگاه های مراقبت سلامت انجام گرفت و پرداختن به بحث هایی نظیر افزایش زایمان طبیعی نیز در این مقطع صورت گرفت.

نماینده روحانی در ادامه اظهار داشت: پرداخت های مردم بسیار کاهش پیدا کرده و آسایش مردم در مراکز درمانی دولتی بسیار بهتر شده است دسترسی ها تسهیل پیدا کرده و زیرساخت های تاسیساتی از نظر ساخت بیمارستان های جدید و ساخت مراکز بهداشت جدید تا حد زیادی انجام شده است.

وی ادامه داد: قبول دارم که اهداف زیادی برای طرح تحول سلامت دیده شده بود که برای این طرح عجولانه بود و دولت در ابتدا می خواست بسیاری از مسائل حوزه سلامت را حل کند.

رئیس کرمی گفت: تاخیر در پرداخت ها چیز تازه ای نیست و در بیمارستان ها حدود ۷ ماه و در برخی بیمارستان ها حدود یک سال است که در پرداخت ها تاخیر داشتند. این مسئله در همه ادوار بوده ولی با اجرای طرح تحول فشار بیشتری ایجاد شده است در کشور ما از سال  ۸۹ که پرداخت یارانه آغاز شد مشکلاتی ایجاد شد هر چند در راه حال حاضر بزرگانی از کاندیدا هستند که می خواهند یارانه بیشتری بدهند اما کاری که دولت یازدهم کرد پرداخت یارانه غیرمستقیم در بخش سلامت است. یارانه ای که به این نحو پرداخت شود برای مردم بهتر است.

نماینده روحانی در خصوص بیمه های سلامت گفت: بیمه صنعت است و باید رقابت کند ولی بیمه های ما تامین خدمات اجتماعی هستند و این نوع بیمه ها حامیان اجتماعی مردم از طرف دولت هستند و فعلا گریزی از آن نیست ما برنامه مصوبی در کشور داریم و نمی توانیم برای آن قانون و یا غیر از آن عمل کنیمم.
منبع:خبرگذاری دانشجو

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *